Grund silver och form

historien

 
 

att skapa och formge

“Behovet att forma och kreera har alltid funnits i mitt liv och som beteendevetare är min nyfikenhet att försöka förstå behov och finna inre drivkrafter viktig. Att tillåta sig gå ner till grunden för att locka fram en kraft som kan fungera som energi till vad jag än företar mig.

Därav namnet Grund Silver och Form. Varmt välkomna hit!”

 
_U0A3959.jpg

TREA

”Det finns en stark frihetskänsla kopplad till TREA. Ägaren av TREA ska kunna beställa önskat antal, blanda färger fritt och sätta ihop dem utefter individuella behov, situation och spontanitet.”

Pallbordet TREA är tillverkat för hand i Sverige. Det tillverkas i 100% trä och finns i träslagen ask, svartbetsad ask, valnöt, ek, brunbetsad ek, furu samt betongskiva med träben i ek.

GRUND Silver & Form bidrar till återplantering av nya träd genom att stödja Vi-skogen.

DSC_5127_red.jpg

Silver

Alla smycken formas med det råa, enkla för ögat och ofta i tjockt gods för att få fram gedigenhet. GRUND Silver och Forms smycken är handsmidda i 925 Sterling silver som kombineras med bl.a sten, gummi och trämaterial. Inspirationen kommer från små detaljer i vardagen, vinklar, kontraster men även massiva saker som kan finnas i arkitektur, industriella miljöer samt såklart i naturen!

 
 
Around48_closeup.jpg

Lampan been around

Been Around fick sin 'working title' Golden Boy 48 i december 2014 när en riktad present skulle tillverkas. Kiki Brännström och Lise Hougs Östberg visste precis hur lampan skulle se ut och materialet låg bokstavligen framför fötterna...
Been Around är i huvudsak tillverkat av återvunna cykeldäck.
Diameter: 60 cm
Höjd: ca. 50 cm (variation kan finnas)
Vikt: 5 kg

 
_U0A4701_small_red.jpg

Kiki brännström

“Jag designar smycken och lampor och framtagningen av det här pallbordet TREA är det senaste tillskottet i raden av olika formgivningar.” Kiki Brännströms farfar lät tillverka ett bord som även skulle kunna fungera som pallar. Det är utifrån denna grundform som Kiki Brännström designat pallbordet TREA. “TREA har en stark koppling till min barndom och det roligaste jag gjort. Jag har alltid älskat denna möbel djupt och är otroligt glad att TREA nu är i produktion i olika träslag/material.”